گواهی SSL چیست؟ چگونه یکی برای فروشگاه خود تهیه کنید


اگر یک فروشگاه آنلاین دارید، باید گواهی SSL داشته باشید تا از اطلاعات مشتریان خود محافظت کنید. مطلقاً هیچ راهی برای دور زدن آن وجود ندارد. داشتن یک مورد نه تنها به تضمین حریم خصوصی مشتریان شما کمک می کند، بلکه باعث ایجاد اعتماد می شود. و بهبود اعتماد می تواند منجر به فروش بیشتر شود.

خوشبختانه، دریافت گواهینامه SSL به زمان یا منابع مالی قابل توجهی نیاز ندارد. در این مقاله توضیح خواهیم داد که گواهینامه SSL چیست و چگونه برای فروشگاه WooCommerce خود آن را دریافت کنید.

گواهی SSL چیست؟

SSL مخفف Secure Sockets Layer است، یک فناوری امنیتی که از داده های ارسال شده بین سرورها و مرورگرهای وب محافظت می کند.

گواهی SSL یک اعتبار دیجیتالی است که یک وب سایت را احراز هویت می کند و داده های ارسال شده بین بازدید کننده سایت و سرور میزبان را رمزگذاری می کند. برای هر سایتی که اطلاعات حساسی مانند جزئیات کارت اعتباری، اطلاعات شخصی یا داده های ورود را پردازش یا ذخیره می کند، ضروری است.

هنگامی که یک بازدیدکننده URL سایت شما را در مرورگر خود وارد می کند، مرورگر گواهی SSL را از سرور شما درخواست می کند. سپس سرور گواهی را به مرورگر می فرستد که آن را تأیید می کند. پس از تأیید گواهی، مرورگر یک اتصال رمزگذاری شده با سرور ایجاد می کند.

در حالی که امنیت سایت همیشه مهم بوده است، گواهینامه های SSL به ویژه از زمانی که گوگل آنها را عاملی برای رتبه بندی موتورهای جستجو.

نحوه شناسایی سایت با گواهی SSL

چگونه متوجه می شوید که یک سایت دارای گواهینامه SSL است؟ چند راه مختلف وجود دارد.

به نوار آدرس نگاه کنید

یکی از ساده‌ترین راه‌ها برای بررسی اینکه آیا یک سایت دارای گواهینامه SSL است، نگاه کردن به نوار آدرس است. اگر نماد قفل را در کنار URL مشاهده کردید، به این معنی است که سایت امن است و دارای گواهی SSL است. URL نیز به جای HTTP:// با HTTPS:// شروع می شود.

به عنوان مثال، هنگام بازدید از WooCommerce.com، یک قفل در کنار URL در نوار آدرس ظاهر می شود:

گواهی SSL در نوار آدرس WooCommerce.com نشان داده شده است

و اگر روی نماد قفل کلیک کنید، کادر محاوره ای را مشاهده خواهید کرد که به وضوح به شما می گوید که اتصال مرورگر شما رمزگذاری شده است:

کشویی در مرورگر با هشدار امنیتی

سپس می‌توانید روی نماد پیکان کنار «گواهی معتبر است» کلیک کنید (این بر اساس مرورگر شما متفاوت است) تا اطلاعات مربوط به گواهی، از جمله مرجع صادرکننده و تاریخ انقضای آن را بخوانید.

اطلاعات مربوط به گواهی SSL

اگر سایتی گواهینامه SSL نداشته باشد، URL فقط نشان داده می شود “و هیچ نماد قفلی وجود نخواهد داشت. این بدان معنی است که ارتباط بین مرورگر شما و سرور رمزگذاری نشده است، که می تواند اطلاعات حساس را در برابر رهگیری آسیب پذیر کند.

مرورگر را بررسی کنید

در برخی از مرورگرها، پیامی با مضمون «ایمن» یا «اتصال امن است» را نیز مشاهده خواهید کرد. این نشانه دیگری است که سایت دارای گواهینامه SSL است.

اگر این کار را نکرد، یک صفحه هشدار امنیتی دریافت خواهید کرد که از دسترسی به سایت جلوگیری می کند. در حالی که شما می توانید روی آن کلیک کنید، اکثر مردم این کار را نمی کنند. به عنوان مثال، در گوگل کروم، خطا به صورت زیر است:

خطای اتصال نه خصوصی

سیاست های حفظ حریم خصوصی و شرایط استفاده را مرور کنید

هنگامی که اطلاعات حساسی را در یک وب سایت وارد می کنید، می خواهید مطمئن باشید که خصوصی نگه داشته می شود. یکی از راه‌های بررسی این موضوع، جستجوی سیاست حفظ حریم خصوصی یا شرایط استفاده است. در این اسناد باید ذکر شود که سایت اطلاعات شما را با هیچ شخص ثالثی به اشتراک نخواهد گذاشت. اگر هیچ یک از این اسناد را پیدا نکردید، این یک پرچم قرمز است و نباید هیچ اطلاعات حساسی را در سایت وارد کنید.

چرا گواهی SSL مهم است؟

گواهی SSL مزایای زیادی را برای صاحبان وب سایت ها، به ویژه آنهایی که فروشگاه های آنلاین دارند، فراهم می کند. اغلب یک سیگنال اعتماد به مشتریان احتمالی ارائه می دهد که یک سایت امن و ایمن است.

اکنون چند مورد از آن دلایل را بررسی می کنیم:

  1. این به امنیت داده‌های بازدیدکننده کمک می‌کند. حیاتی ترین عملکرد یک گواهی SSL ایمن سازی داده ها است که بین وب سایت شما و مرورگرهای بازدیدکنندگان منتقل می شود. اگر اطلاعات حساسی مانند کارت اعتباری یا اطلاعات شخصی را جمع آوری می کنید، این امر به ویژه مهم است.
  2. باعث ایجاد اعتماد می شود. وقتی بازدیدکنندگان می بینند که سایت شما با گواهی SSL ایمن شده است، هنگام تصمیم گیری در مورد وارد کردن یا عدم وارد کردن اطلاعات پرداخت، اطمینان ایجاد می کند.
  3. می تواند رتبه بندی جستجو را بهبود بخشد. حتی اگر سایتی اطلاعات حساس را پردازش یا ذخیره نکند، بهترین روش استفاده از گواهی SSL است. گوگل از HTTPS به عنوان سیگنال رتبه بندی استفاده می کند، به این معنی که سایت های دارای گواهینامه SSL بیشتر در نتایج جستجو ظاهر می شوند.

به چه نوع گواهینامه SSL نیاز دارید؟

اکنون که توضیح دادیم گواهی SSL چیست و چرا به آن نیاز دارید، اجازه دهید در مورد انواع مختلف گواهینامه و سطوح اعتبارسنجی موجود صحبت کنیم.

  1. دارای اعتبار دامنه (DV). این رایج ترین و مقرون به صرفه ترین نوع گواهی است. این فقط مستلزم اثبات مالکیت نام دامنه برای تأیید هویت خود است.
  2. تایید شده توسط سازمان (OV). این امر مستلزم ارائه اطلاعات اضافی در مورد سازمان خود است که آن را هم گرانتر و هم معتبرتر از گواهی DV می کند.
  3. اعتبار سنجی توسعه یافته (EV). این گران ترین و معتبرترین نوع گواهی است. به بیشترین حجم اطلاعات و مستندات نیاز دارد.
  4. ارتباطات یکپارچه (UCC). این یک نوع گواهی چند دامنه ای است که می تواند همزمان بیش از یک URL را ایمن کند.
  5. گواهی نامه های عام. شما می توانید از آنها برای ایمن سازی تعداد نامحدودی از زیر دامنه ها در یک دامنه استفاده کنید.

نحوه دریافت گواهینامه SSL

چند راه مختلف برای دریافت گواهینامه SSL برای سایت شما وجود دارد. دو مورد از آنها را به تفصیل بررسی خواهیم کرد:

1. از طریق ارائه دهنده هاست خود

بسیاری از ارائه دهندگان هاست گواهینامه های SSL را بدون هزینه اضافی در برنامه های خود قرار می دهند. فرآیند اضافه کردن یکی به سایت شما بسته به هاست شما متفاوت است. بیایید به یک مثال با Bluehost نگاهی بیندازیم.

  1. وارد حساب Bluehost خود شوید و روی آن کلیک کنید سایت های من در سمت چپ صفحه
  2. وب سایت خود را پیدا کنید و روی آبی کلیک کنید مدیریت سایت دکمه.
  3. برگه کج شده “امنیت” را باز کنید و بخش گواهی امنیتی را پیدا کنید.
  4. سوئیچ SSL رایگان را روشن کنید.

سپس باید HTTPS را در سایت خود راه اندازی کنید و مطمئن شوید که همه URL های شما ایمن هستند. در اینجا نحوه انجام این کار آمده است:

  1. قابل اعتماد و متخصص تنظیمات در داشبورد وردپرس شما آدرس وردپرس و آدرس سایت خود را به روز کنید تا به جای کلیک با https:// شروع شود ذخیره تغییرات.
  2. از وردپرس خارج شوید، سپس دوباره وارد شوید. این ممکن است به طور خودکار اتفاق بیفتد.
  3. در مرحله بعد، باید URL ها را به HTTPS هدایت کنید. این کد را اضافه کنید به شما .htaccess فایل از طریق فایل منیجر cpanel یا از طریق FTP.
<IfModule mod_rewrite.c>
RewriteEngine On
RewriteCond %{HTTPS} off
RewriteRule ^(.*)$  [L,R=301]
</IfModule>
<IfModule mod_rewrite.c>
RewriteEngine On
RewriteCond %{HTTPS} off
RewriteRule ^(.*)$  [L,R=301]
</IfModule>
  1. URL های خود را بررسی کنید و مطمئن شوید که HTTPS را به جای HTTP نشان می دهند. در صورت مشاهده هرگونه خطای محتوایی مختلط، به مرحله بعدی بروید.
  2. استفاده کنید جستجوی بهتر جایگزین کنید افزونه ای برای یافتن تمام نمونه های URL قدیمی شما و جایگزینی آنها با نسخه جدید HTTPS.

حالا شما خوب هستید که بروید!

اگر ارائه دهنده هاست شما گواهینامه های SSL رایگان ارائه نمی دهد، ممکن است همچنان بتوانید از طریق پلتفرم آنها بخرید. قیمت و دستورالعمل ها به میزبان شما بستگی دارد.

2. با یک گواهی رایگان Let’s Encrypt SSL

بیایید رمزگذاری کنیم یک سازمان غیرانتفاعی است که گواهینامه های SSL رایگان ارائه می دهد. ماموریت آنها شبیه به وردپرس است: ایجاد یک وب بازتر.

چندین افزونه وجود دارد که می توانید برای فعال کردن گواهی SSL خود استفاده کنید. SSL واقعا سادهبه عنوان مثال، دارای یک جادوگر Let’s Encrypt داخلی است که تنها با چند کلیک یک گواهی برای سایت شما ایجاد می کند. همچنین تمام کارهای سنگین را انجام می دهد و به طور خودکار URL های سایت شما را به HTTPS به روز می کند.

یک گواهی SSL به فروشگاه آنلاین خود اضافه کنید

اکنون که درباره گواهینامه های SSL و نحوه دریافت گواهینامه برای فروشگاه خود اطلاعات بیشتری دارید، باید فوراً اقدام کنید! با میزبان خود صحبت کنید یا گزینه های رایگان موجود را بررسی کنید و امروز اطلاعات و اعتماد بازدیدکنندگان خود را ایمن کنید.

اگر به دنبال راه های بیشتری برای ایمن سازی سایت خود هستید، راهنمای ما برای محافظت از فروشگاه WooCommerce خود را بررسی کنید.



منبع